Bayernovi ljekari
0

"Pokušat ćemo izbjeći operaciju Riberyja"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Franck Ribery, francuski nogometni reprezentativac i član Bayerna iz Münchena, od početka ove sezone ima problema s tendinitisom u desnom koljenu.

Povreda je eskalirala 3. oktobra u ogledu njegovog Bayerna i Kölna, nakon čega je odlični veznjak mirovao i na klupskom i na reprezentativnom planu.

Dosta se u posljednje vrijeme raspravljalo o tome kada bi se Ribery mogao vratiti na terene, ali je predmet rasprave postalo je li neophodna operacija po tom pitanju ili ne.

  • Trenutno proces oporavka traje vrlo dobro. Ribery je nedavno prošao određene testove koji su pokazali pomak. Ipak, pratit ćemo i dalje razvoj njegovog koljena - rekao je za L'Equipe ljekar Bayerna Hans-Wilhem Müller, te je dodao:

  • Pokušat ćemo izbjeći operaciju. Lično sam za izbjegavanje podvrgavanja operativnom zahvatu, makar će tim putem oporavak trajati nešto duže. No, ako nas određene situacije budu natjerale, Ribery će otići na operaciju - rekao je Müller, te najavio da bi Ribery mogao prvi put zaigrati krajem 2009. godine, što je raniji termin za nekoliko sedmica od prvih najava.