LFP
0

Pokrenuti disciplinski postupci protiv Spahića i Pjanića

Totalsport
Emir Spahić
Emir Spahić
Disciplinska komisija Francuske nogometne lige (LFP) pokrenula je disciplinske postupke protiv dvojice bosanskohercegovačkih nogometaša zbog njihovih prošlosedmičnih prekršaja.

Spahiću prijeti ozbiljna suspenzija jer je u subotnjem prvenstvenom dvoboju svog Montpelliera i Lensa (4-1 za gostujući Lens) udario tuniškog napadača Issama Jemaau. Sudac utakmice Sebastien Moreira nije primijetio prekršaj bosanskog braniča te ga je propustio sankcionirati odmah na terenu.

Spahiću će francuski "disciplinci", međutim, presuditi na temelju videosnimke. S obzirom na činjenicu da je ove sezone već prosjedio pet utakmica zabrane igranja zbog sličnog nesportskog poteza, i to na Brestovom nogometašu Nolanu Rouxu, Spahić bi mogao biti još rigoroznije kažnjen.

Miralem Pjanić za svoj je opasan start na Rennesovog Victora Huga Montana u subotnjem susretu Lyona i Rennesa (1-1) dobio žuti karton u 40. minuti. Disciplinska komisija ispitat će, također na temelju videosnimke, zaslužuje li uskoro 21-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac izraženiju kaznu.