Pokrenuta inicijativa za formiranje udruženja premijerligaša

S
Sarajevo-x.com
10.12.2011. u 09:44
0
8
Pokrenuta inicijativa za formiranje udruženja premijerligaša
0
Pokrenuta inicijativa za formiranje udruženja premijerligaša Ivica Osim
Komitet za normalizaciju N/FSBiH jučer je u Vogošči održao redovni sastanak. Raspravljalo se o Izvještajima komiteta o takmičenjima u jesenjem dijelu sezone.
Između ostalih donesei su sljedeći zaključci:

- Usvajaju se izvještaji Komiteta za takmičenje, disciplinskog, Komiteta za sudije i suđenje, te Komiteta za stadione i bezbjednost;

- Svi komiteti trebaju da do 5. januara 2012. godine pripreme i dostave Komitetu za normalizaciju konkretne prijedloge za unaprijeđenje regularnosti proljetnog dijela takmičenja i usvajanje izmjena odgovarajućih propisa;

- Obavezuje se Komitet za bezbjednost da utvrdi uslovnost smještaja i bezbjednosti gostujućih navijača na svim stadionima klubova Premijer lige BiH, nakon čega će Komitet za normalizaciju razmotriti važeću Odluku o zabrani odlasku gostujućih navijača na utakmice:

- Pokreće se inicijativa za formiranje udruženja klubova te će u tom smislu biti zakazan sastanak sa predsjednicima i direktorima klubova Premijer lige BiH.

Predviđeno je formiranje inicijativnog odbora u kojem će biti predstavnici klubova, a koji će voditi dalje aktivnosti na formiranju udruženja i prijemu u članstvo N/FSBiH u skladu sa vežećim Statutom.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: