Nevjerovatne scene
326

Pojavio se snimak sukoba Hordi zla i policije, mnogi navijači su završili s lisicama na rukama

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Uoči večerašnjeg gradskog derbija, u sarajevskom naselju Grbavica došlo je do incidenta u kojem su učestovali pripadnici navijačke skupine Horde zla, a na društvenim mrežama pojavio se video sukoba s pripadnicima policije.

Sve je rezultiralo hapšenjima i zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu koja se igra od 18:45.

Popularne Horde zla trebale su biti smještene na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, a dobili su 1.500 ulaznica i taj dio je ograđen, no sada će biti prazan.

@vandal.boy.tm87

♬ original sound - vandal.boy.TM87

Naime, nakon današnjih nereda u naselju Grbavica, MUP Kantona Sarajevo je donio odluku da se zabrani dolazak Hordi zla na stadion Grbavica.

Podsjetimo, najmanje devet navijača Fudbalskog kluba Sarajevo je privedeno u službene prostorije MUP-a KS nakon nereda do kojih je došlo na Grbavici.

Fudbalski klub Sarajevo je nakon toga uputio urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1.500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas na stadionu Grbavica s početkom u 18:45 sati. Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Arene, a na portalu Klix.ba možete pratiti uživo tekstualni prijenos meča.