Nogomet
0

Pohvale Saši Papcu i odbrani Rangersa

Totalsport
Saša Papac
Saša Papac
Pobjedom protiv Aberdeena nogometaši Glasgow Rangersa, aktuelni škotski prvaci, nastavili su stopostotan niz u gostima.

Iako su lideri tabele prvi gostujući gol primili u toj utakmici, bivši igrač sa Ibroxa Craig Paterson je impresioniran nastupima igrača Rengersa. Zadnji red ekipe je doživio neke promjene, s obzirom da je dugogodišnji branič Bougherra otišao pred početak sezone, a David Weir se povrijedio na početku. Dovedeni su Dorin Goian i Carlos Bocanegra koji pokazuju odlične rezultate.

"Velike zasluge idu menadžeru, jer je preuzeo tim koji je imao poseban način igranja i koji je bio uspješan. Uz njegov dodatan rad, rezultati su vidljivi. Ako nešto nije pokvareno, ne pokušavajte to popraviti", istakao je Craig Paterson u razgovoru za BBC.

"Znam da su navijači razočarani što su ispali iz Evrope, kao i što je razočaravajući bio Liga kup, ali moraju biti oduševljeni igrom u ligi. Ovo je apsolutno uspješan start menadžera Ally McCoista. Možda je do sreće, ili dobrog menadžementa, a možda je do dobrog partnerstva dva nova igrača Carlosa Bocanegre i Dorina Goiana. Ljudi potcjenjuju značaj partnerstva u zadnjem redu. U moje vrijeme, najbolje su se slagali Alex McLeish i Willie Miller u Aberdeenu.

U ovom trenutku ova dva momka u Rangersu izgledaju kao da vole igrati zajedno i imaju naviku neprimanja golova. Dobro balansiraju u igri, jer mnogi menadžeri vole igrati sa centralnim braničima od kojih je jedan orijentisan desno, drugi lijevo. Obojica mogu iznijeti loptu i dodati naprijed", dodaje Paterson, kojem se dopada i igra bh. reprezentativca Saše Papca.

"Saša Papac je za mene isti kalup igrača. Jednostavno ne primijetite koliko dobro ovi momci igraju jer to isto rade iz sedmice u sedmicu.

Steve Naismith je jedan od najboljih igrača Rangersa, to će vam reći 90 posto navijača. Nadam se da ozljeda koju je zadobio ipak nije toliko strašna kako je izgledala, i da će se on čim prije vratiti, jer će im strašno nedostajati u igri.