|

"Pogodile su me neistine da sam doživio nervni slom"

"Pogodile su me neistine da sam doživio nervni slom"
0
S
Razgovarao: Edin Isanović
19.11.2009. u 22:10
80
komentara
0

dijeljenja
"Pogodile su me neistine da sam doživio nervni slom" Kenan Hasagić
Prvi čuvar mreže reprezentacije BiH Kenan Hasagić dobro je odradio svoj posao u utakmicama baraža sa Portugalom. Ulijevao je samopouzdanje svojim intervencijama. No, pogodile su ga neke izjave nakon uzvratnog meča na Bilinom polju.
Selektor naše nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević otišao je toliko daleko pa je izjavio da je Hasagić doživio nervni slom. O posljednjim nastupima "zmajeva" razgovarali smo sa jednom od najčvršćih karika bh. nacionalne nogometne vrste. Na početku razgovora za Sarajevo-x.com je rekao:

"Prije svega želim da demantujem glasine da sam doživio nervni slom, kao i to da sam udarao glavom u svlačionici. Ljudi mogu pomisliti da je to istina, a nije. I neki strani mediji su ovo prenijeli. To su krupne riječi, koji su izgovorene odmah nakon dvoboja sa Portugalcima. Naravno da sam bio potresen nakon eliminacije. Zar sam trebao da se radujem? Iz trećeg puta nisam uspio. Sve mi je teško palo, a naročito pogrešna poruka koja je otišla u javnost. Zar sam ovo zaslužio nakon svega što sam dao za BiH?, pita se golman našeg državnog tima.

No, prije sudara sa Portugalacima teško ga je pogodio još jedan događaj:

Kada smo nakon zagrijavanja krenuli prema travnjaku iza ograde, u prvom redu, ugledao sam svoje dijete koje je trebalo biti u svečanoj loži. To me dodatno uznemirilo. Znao sam da nije bilo mjesta od pojedinaca koji su dospjeli na neki način gore. Čitavu utakmicu sam razmišljao - šta će se desiti ako postignemo pogodak? Strahovao sam za sigurnost.

Osvrnuo se i na utakmice baraža:

Svoju šansu propustili smo u Lisabonu. Mislim da smo odigrali dobro, ali nas je sreća zaobišla. Mnogo bi bilo lakše u uzvratu da smo poentirali, ali nismo. U Zenici smo bili hendikepirani neigranjem četvorice prvotimaca i to se osjetilo. Poslije gola, nismo se mogli vratiti. Portugal zasluženo putuje na jug Afrike. Ispali smo, ali život ide dalje. Mi igrači smo se često znali zezati i govorili da FIFA zna u kakvim smo uslovima došli do ovog rezultata drugačije bi gledala prema nama.

Za kraj nam je razjasnio i snimak koji se pojavio na internetu gdje se naguravao sa policajcem:

To je bilo u Novom Vinodolskom kada smo igrali prijateljsku utakmicu sa lokalnim klubom. Naime, jedna lopta otišla je van stadiona i naš oružar Adem otišao je po nju. Lopta je pala kod policijskog vozila. Njihovi specijalci, vjerovatno nisu znali ko je on i kada je uzeo loptu počeli su ga udarati. Kada sam to vidio potrčao sam u pomoć. Počeli su i sa nama da se raspravljaju, ali je situacija brzo smirena. Ni danas mi nije jasno zbog čega su se tako ponašali.
Prijavi grešku


Komentari (80)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...