La Liga
33

Pogodak i crveni karton Diega Coste obilježili pobjedu Atletico Madrida protiv Getafea

Piše: K. H.
To može samo Diego Costa. Odbjegli sin iz Londona nakon pola godine čekanja konačno se u ligaškoj utakmici vratio na teren i obukao dres Atletico Madrida, a u pobjedi protiv Getafea rezultatom 2:0 upisao se u listu strijelaca i odmah nakon toga dobio crveni karton.

Jograndžije su puno bolje otvorile meč i nakon uvodnih 15 minuta u kojim su propustili nekoliko izglednih situacija, pogotkom Correae u 18. minuti stižu u vodstvo. Argentinac je iskoristio asistenciju Griezmanna i udarcem iz prve loptu poslao iza leđa golmana Getafea za vodstvo do 1:0.

Do kraja prvog poluvremena gledaoci su imali priliku vidjeti pravi haos na terenu koji su izazvali igrači i jedne i druge ekipe, a u kojem je na prvoj liniji bio Diego Costa kojeg su saigrači smirivali pri odlasku u svlačionicu nakon prvih 45 minuta.

Bivši igrač Chelseaja u 62. minuti dobio je žuti karton, a onda u 68. minuti nakon asistencije Vrsaljka loptu šalje u mrežu za potvrdu pobjede svoje ekipe. Costa je pogodak proslavio s navijačima, a s obzirom da to nije dozvoljeno, sudija Munuera Montero pokazao mu je drugi žuti, odnosno crveni karton. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je Atletico Madrid upisao 11 pobjedu u sezoni.