Haos na Grbavici
239

Pogledajte sukob igrača na kraju derbija, golman Sarajeva isključen zbog udarca šakom

D. P.
Iliev je dobio direktan crveni (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
U posljednjim sekundama utakmice dogodio se sukob nogometaša Željezničara i Sarajeva, a najgore je prošao golman Bordo tima Dejan Iliev koji je opravdano isključen.

Željezničar je slavio rezultatom 3:0 protiv Sarajeva, a nervoza kod gostujućih nogometaša vidjela se na samom kraju tokom sukoba aktera s obje strane.

Sve je "zakuhao" Dženan Haračić koji je snažnije laktom ušao u jedan vazdušni duel. No, to je izrevoltiralo golmana Sarajeva koji je dotrčao i napravio haos.

Iliev je u svoj toj gužvi igrača Željezničara Cavnića udario šakom, a sudija Ermin Sivac je sačekao da se situacija smiri i onda počeo dijeliti kartone.

Pokazao je žute kartone Sulejmanu Krpiću, Harisu Ovčini i još nekim nogometašima, a onda prišao golmanu Sarajeva i pokazao mu direktan crveni karton.

U posljednjim sekundama na gol Sarajeva je morao umjesto Ilieva stati Renan Oliveira, jer je Simon Rožman već izvršio svih pet izmjena. Srećom po goste, vremena više nije bilo za promjenu rezultata.

Na kraju je sudija iz Zenice pokazao ukupno sedam žutih kartona i to Selimoviću, Kariću, Galiću, Ovčini i Krpiću u Željezničaru te Čatakoviću i Soldi u dresu Sarajeva. Kod Bordo tima je isključen golman Iliev kojeg vjerovatno čekaju tri utakmice suspenzije zbog direktnog crvenog kartona.

Nekoliko trenutaka kasnije sudija Sivac je označio kraj utakmice, a tom pobjedom Željezničar je skočio s 11. na osmu poziciju, dok Sarajevo ostaje četvrto.