Snimljen u Mostaru
468

Pogledajte spot za Kontrinu pjesmu "Sergej", posvećenu legendarnom Barbarezu

Klix.ba
Bosanskohercegovački hiphop muzičar Zlatan Hajlovac, poznatiji kao Kontra, objavio je na FMJAM YouTube kanalu spot za svoju novu pjesmu "Sergej", koja je posvećena bivšem kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine - Sergeju Barbarezu.

Spot je pod okriljem Red Bull Musica i najavljen je kao prvi singl s Kontrinog novog solo albuma, koji bi trebao izaći ove godine. Nakon prvijenca "Igra riječi" iz 2014. godine, koji je proglašem i albumom godine u izboru muzičkog portala "Muzička zona", Kontra je kao dio FMJAM trojca zajedno sa Indigom i Frenkiem izdao dva albuma, "Putanja" i "Egzil".

Spot za pjesmu "Sergej" je sniman u Mostaru na nekoliko lokacija uključujući pomoćni stadion Fudbalskog kluba Velež. U spotu se pored Barbareza u glavnoj ulozi pojavljuje mladi Veležov igrač Emir Rebac, koji nastupa za kadetski sastav.

Režiju je radio Emir Kapetanović, koji je režirao i prvi Kontrin spot u karijeri 2010. godine, a među autorima kojima je režirao spotove se nalaze Dino Merlin, Jala Brat, Buba Corelli i drugi. Snimanje i montaža je djelo Vedrana Haračića koji iza sebe ima mnoštvo rap spotova pod okriljem ekipe "Salt and Flow".

Do saradnje s Barbarezom je došlo, kako kaže Kontra, tako što je snimio pjesmu i poslao je Frenkieju, koji je prijatelj s našim legendarnim kapitenom i koji mu je poslao pjesmu da čuje.

"Bio sam nervozan jer me stvarno zanimalo kako će Sergej reagovati, ali me je puno obradovalo kada je reakcija bila itekako pozitivna. Nedugo zatim smo se dogovorili da bude i on u spotu. Velika je čast bila surađivati sa Sergejem, iskustvom s ovog spota sam na neki način ostvario i svoj dječački san", kazao je Kontra.

Podsjetimo, Barberez je mnogima bio omiljeni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je odigrao gotovo 50 utakmica i postigao 17 pogodaka. Karijeru je počeo u Veležu, a kasnije je nastupao za Hannover, Union Berlin, Hansu, Dortmund, HSV i Bayer.