Povratak među startere
45

Pogledajte prvu Pjanićevu asistenciju nakon više od dva mjeseca, povreda je sada prošlost

D. P.
Naš reprezentativac oporavio se od povrede (Foto: Facebook / Miralem Pjanić)
Naš reprezentativac oporavio se od povrede (Foto: Facebook / Miralem Pjanić)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić u potpunosti se oporavio od povrede, a sinoć je upisao i povratničku asistenciju u pobjedi svog Al Sharjaha nad Ajmanom u Kupu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pjanić je mjesec i po bio van stroja. Povreda zadnje lože udaljila ga je s terena za svoj Al Sharjah, ali i reprezentaciju BiH, no u prošlom kolu UAE lige ušao je u igru protiv Al Wahde i zaigrao 16 minuta.

Sinoć je dokazao da se potpuno oporavio od povrede. Naš reprezentativac igrao je od starta utakmice i na terenu bio do 62. minute.

Zanimljivo, u posljednjem dodiru s loptom dok nije izašao iz igre, Pjanić je upisao asistenciju. Odlično je izveo korner, a Ousmane Camara pogodio je za 2:0.

Fanovima je privukao pažnju način radovanja našeg reprezentativca. Pjanić se nije mnogo radovao, nije trčao sa svojim saigračima, već je samo podigao ruku u zrak i proslavio asistenciju i pogodak.

To je za našeg nogometaša prva asistencija nakon dva mjeseca i dva dana. Ukupno ih ima pet u svim takmičenjima za Al Sharjah, koliko je i postigao golova.