Totalno nesportski
157

Pogledajte provokaciju Jakovljevića prema klupi Željezničara, niko mu nije odgovorio

D. P.
Nesportski trenutak u Mostaru (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Nesportski trenutak u Mostaru (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Nogometaši Zrinjskog sinoć su u derbiju preokretom rezultatom 2:1 savladali Željezničar, a za nesportski potez meča pobrinuo se stoper domaćeg tima Slobodan Jakovljević.
Zrinjski se ove sedmice "pretplatio" na velike preokrete. Nakon pobjede nad AZ Alkmaarom rezultatom 4:3, nakon 0:3 na poluvremenu, sinoć su Mostarci preokrenuli u završnici protiv Željezničara i upisali trijumf rezultatom 2:1.

Gol za poravnanje na 1:1 postigao je iskusni stoper Slobodan Jakovljević. Pogodio je glavom deset minuta prije kraja utakmice i tako vratio nadu Plemićima za pozitivan rezultat.

No, nakon što je postigao pogodak, Jakovljević je privukao veliku pažnju. Umjesto da slavi sa svojim saigračima, stoper Zrinjskog je otrčao pred klupu Željezničara, kako bi provocirao goste.

Da ne nastane još veći problem, reagovali su svi s klupe Zrinjskog i upotrebom fizičke snage odvukli Jakovljevića od klupe Željezničara. Ono što je vrlo zanimljivo, jeste da niko iz tabora Plavih nije reagovao na to niti je pokušao odgovoriti na provokacije igrača Zrinjskog.

O tome je govorio i trener Željezničara Nermin Bašić na konferenciji za medije potvrdivši da nije niko reagovao s klupe njegovog tima te da mu nije najjasnije zbog čega.

Situaciju pogledajte ovdje.