U Bayernu tuguju
23

Pogledajte nevjerovatnu grešku golmana koja bi mogla odlučiti prvaka Njemačke

D. P.
Zentner je pogurao Bayer do titule (Foto: Screenshot)
Zentner je pogurao Bayer do titule (Foto: Screenshot)
Nogometaši Bayer Leverkusena pobjedom protiv Mainza napravili su novi ogroman korak ka osvajanju titule u Njemačkoj, a za sve je "kriv" golman gostiju koji je Apotekarima poklonio pobjedu sinoć.

Bayer je teže od očekivanog savladao Mainz rezultatom 2:1, a ništa od toga ne bi bilo moguće da golman gostiju Robin Zentner nije napravio amatersku grešku kojom je podsjetio na Lorisa Kariusa u finalu Lige prvaka svojevremeno.

Ovom pobjedom Bayer je pobjegao Bayernu na ogromnih 11 bodova s utakmicom više, a kako Bavarce čeka derbi protiv Leipziga, moguće i da tri boda protiv Mainza budu ključna u borbi za titulu.

Granit Xhaka je doveo domaćina u vodstvo već u trećoj minuti sjajnim golom s distance, ali je stvari na početak vratio Dominik Kohr.

Dugo je Leverkusen napadao, a onda je u 68. minuti viđen najzanimljiviji detalj susreta. Domaći nogometaš Robert Andrich je šutirao s distance i činilo se da je upropastio obećavajuću akciju, no golman gostiju pobrinuo se da to bude pogodak za pobjedu Bayera.

Zentner je ispustio prilično laganu loptu s distance koju je imao "na rukama" i još je ugurao u sopstvenu mrežu.

Gol pogledajte ovdje.