Haotična utakmica
2

Pogledajte najkonfuzniji crveni pokazan sinoć u La Ligi, otkriveno šta je Greenwood rekao sudiji

D. P.
Crveni zbog prigovora (Foto: Screenshot)
Crveni zbog prigovora (Foto: Screenshot)
Potpuno haotičan meč odigran je sinoć u La Ligi, koji je pripao rezultatom 2:0 Rayu Vallecanu na gostovanju Getafeu, a posebnu pažnju privukao je crveni karton kojeg je dobio Mason Greenwood.

Utakmica između Getafea i Raya okončana je s nevjerovatnih devet žutih i tri crvena kartona. Da, dobro ste čuli. Sva tri crvena kartona dobili su igrači Getafea, a gost je slavio s laganih 2:0.

Međutim, najbizarniji trenutak bio je direktan crveni karton kojeg je dobio Mason Greenwood, mladi engleski nogometaš koji igra za Getafe kao posuđeni igrač iz Manchester Uniteda.

U 50. minuti Greenwood je trčao u kontranapad. Dvojica igrača Raya pokušavala su ga zaustaviti, bilo je tu i povlačenja, no Englez nije dobio faul. Kada su ga zaustavili, čini se nakon prekršaja, sudija ipak nije pokazao na faul.

Greenwood se okrenuo prema sudiji i to kratko prokomentarisao, a arbitar Jorge Vazquez mu je bez imalo razmišljanja pokazao crveni karton. Nikome nije bilo jasno šta se dešava.

Crveni karton pogledajte ovdje.

No, nakon utakmice, oglasio se trener Getafea i otkrio šta je Greenwood rekao sudiji pa je dobio direktno isključenje. U pitanju je bila psovka.

"Rekao je sudiji 'nemoj se zaj....ati sa mnom'. Bila je to frustracija, ali nikoga ni u jednom trenutku nije uvrijedio", rekao je šokirani trener Getafea Pepe Bordalas.

Rayo je ovom pobjedom prišao borbi za Evropu s 23 boda, dok još bolji Getafe, koji je ipak sinoć poražen, ostaje na osmom mjestu s 26 bodova.