Posljednji pozdrav
252

Pogledajte kompletan video kako su se Sturm i Graz veličanstveno oprostili od Ivice Osima

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Komemoracija velikanu bh. nogometa Ivici Osimu je održana sinoć na stadionu Merkur Arena u Grazu, a gdje je više od 4.000 navijača Sturma u veličanstvenom ambijentu poslalo posljednji pozdrav legendarnom stručnjaku.
Na početku komemoracije prikazan je film o uspjesima Osima tokom mandata u Sturmu, da bi se tačno u 19:09 sati upalili reflektori koji su gorjeli simbolično 81 minut, koliko je Osim imao godina u trenutku smrti.

Nakon što su otpjevane numere "Ima neka tajna veza" i "Život je more", na stadionu se desio posebno upečatljiv trenutak kada su navijači okolo terena upalili baklje, dok je s tribina grmilo skandiranje Ivici Osimu.

U priloženom videosnimku pogledajte kako je na stadionu Sturma izgledala komemoracija Ivici Osimu, čovjeku koji je 2009. godine proglašen "trenerom stoljeća" u ovom klubu.

Podsjetimo, između 1994. i 2002. godine Osim je vodio Sturm, koji je doveo do naslova prvaka 1998. i 1999. godine, osvajanja Austrijskog superkupa 1998. i 1999. godine, a nastupao je i u Ligi prvaka od 1998. do 2000. godine.

Osim je preminuo u nedjelju u austrijskom Grazu gdje je živio posljednjih godina, a sahranjen će biti u narednim danima u svom rodnom gradu Sarajevu, iako još uvijek nisu objavljeni tačan datum i mjesto sahrane.