Ubitačni potezi
88

Pogledajte kompilaciju Robbenovih karakterističnih driblinga i pogodaka

N. K.
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben nam već nedostaje. Holanđanin je jutros objavio kako će u 35 godini okačiti kopačke o klin nakon što je imao jednu od najljepših karijera u modernoj eri.
Iako će Robben uvijek biti povezivan s Bayernom, on je ostavio dubok trag i u Groningenu, PSV-u, Chelseaju i Realu kroz 19-godišnju karijeru, a ne treba zaboraviti ni 96 nastupa za reprezentaciju Holandije.

Robben je odigrao ukupno 602 utakmice, postigao 210 pogodaka, upisao 162 asistencije te osvojio 28 trofeja u četiri različite države.

Trijumf u Ligi prvaka 2013. godine je vjerovatno bila kruna karijere pogotovo jer je postigao pobjednički pogodak protiv Borussije Dortmund u finalu.

Postoje određeni nogometaši koji bez obzira koliko su predvidljivi uspijevaju prevariti protivnika s istim trikom svaki put.

Robben je možda najveći primjer za sve i svaki njegov veliki pogodak je pao nakon što uradi lažnjak, naštima loptu na lijevu nogu i uputi razoran udarac iz daljine.

Defanzivac bi uvijek znao da će tako biti, ali Robben je imao nevjerovatan smisao da sebi stvori prostor i dok se protivnik okrene, on matira golmana.

Nema bolje prilike da se osvrnemo na kompilaciju njegovog zaštitnog znaka u video od šest minuta u kojem navijači mogu vidjeti ono najbolje od Robbena.