Nogomet
15

Pogledajte ko su petorica najstandardnijih Zmajeva u prošloj sezoni

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Veći broj reprezentativaca BiH tokom prošle sezone imao je probleme sa minutažom u svojim klubovima.

Tek nekolicina su bili standardni, a na manjak minuta provedenih na terenu kod nekih su utjecale povrede.

Tu prije svega mislimo na kapitena Edina Džeku, kao i na drugog napadača Vedada Ibiševića koji ni nakon oporavka nije uspio pronaći pravu formu, pa je sezonu priveo kraju bez postignutog gola.

Standardni su tokom sezone bili Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Avdija Vršajević, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Miralem Pjanić, Tino Sven Sušić, Toni Šunjić, Edin Višća, Anel Hadžić, Ervin Zukanović, te domaći Gojko Cimirot i Ratko Dujković.

Nakon zimskih transfera standardni u novim klubovima bili su Edin Cocalić, Ognjen Vranješ i Ermin Zec. Povrede su bitno uticale na broj nastupa Seada Kolašinca, Senada Lulića i Sejada Salihovića. Posljednja tri mjeseca pauzirao je i Emir Spahić koji je u tom periodu bio bez kluba.

Zmaj sa najvećim brojem nastupa u prošloj sezoni bio je Miralem Pjanić. Mali princ je igrajući u dresu Rome skupio ukupno 46 nastupa. Sa dva nastupa manje na drugom mjestu nalazi se golman Ibrahim Šehić. Na trećem mjestu sa 37 utakmica nalazi se Asmir Begović, dok je četvrtoplasirani Emir Spahić koji je za Bayer Leverkusen igrao 36 puta. Sa jednakim brojem nastupa među pet najstandardnijih Zmajeva mjesto je našao i Semir Štilić.