Talentovani napadač
29

Pogledajte kako je mladi reprezentativac BiH postigao prvijenac za Hajduk

N. K.
Čuić je bio presretan zbog gola (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)
Čuić je bio presretan zbog gola (Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell)
Nogometaši Hajduka jučer su na Poljudu pobijedili Slaven Belupo rezultatom 4:0 u 22. kolu HNL-a, a četvrti pogodak na tom susretu bio je djelo mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Filipa Čuića.
Mladom 20-godišnjem napadaču ovo je bio šesti nastup za prvu ekipu Hajduka te prvi gol kojeg je postigao nakon što mu je Emir Sahiti fantastično dodao vanjskim dijelom kopačke.

Čuić se našao sam pred gostujućim golmanom Ivanom Sušakom, primio je loptu, a zatim je spremio u mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Napadač je bio oduševljen prvijencem, podigao je ruke, okrenuo se klupi na kojoj su se Marko Livaja i ostatak ekipe smijali, uhvatio Sahitija za glavu i poljubio ga u čelo, a na kraju je i salutirao.

"Deklasirali smo Slaven Belupo. U prvom dijelu poluvremenu nismo mogli probiti njihovu zadnju liniju, ali onda je ipak Kale pokazao kvalitet i zabio. U drugom poluvremenu smo odlučili utakmicu nakon pet-šest minuta igre. Nemam šta puno o govoriti o mom golu. Svako ko igra nogomet, pogotovo ko igra na ovim prostorima, zna kakav je osjećaj zabiti gol. Sretan sam. Satisfakcija je ogromna, kao da je pao kamen sa srca. Zabiti gol za Hajduk na Poljudu zaista jest nešto neopisivo. Baš sam sretan", rekao je mladi napadač u izjavi za Hajduk Digital TV.

Inače, Čuić je standardni član mlade reprezentacije BiH, a priliku u aktuelnim kvalifikacijama je uglavnom dobijao ulascima s klupe. Jedino je protiv Austrije počeo utakmicu kao starter i na terenu je proveo 67 minuta.