Nakon pola godine radova
33

Pogledajte kako izgleda teren stadiona pod Bijelim Brijegom, mostarski "pakao" sutra čeka Armence

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nakon više od pola godine uspješno je završena rekonstrukcija mostarskog stadiona pod Bijelim Brijegom, u skladu sa UEFA-in pravilima i Zrinjski se konačno vraća na svoj teren, gdje će sutra aktuelni prvak BiH dočekati armenskog prvaka Urartua u meču 1. pretkola Lige prvaka.

Da su radovi svi završeni uvjerila se ekipa portala Klix.ba obilaskom stadiona prije sutrašnje utakmice zbog koje će osmostruki prvak BiH i najveći hercegovački grad biti u fokusu javnosti i centru nogometnih zbivanja.

Na stadionu se uradilo mnogo posla koji se odnosi na rekonstrukciju zelene površine i postavljanje hibridnog travnjaka u vrijednosti od oko 2,5 miliona KM, a za što su Vlada HNK i Grad Mostar izdvojili 550 hiljada KM.

Ostale radove je organizovao mostarski klub u sklopu aktivnosti koje se provodi svake godine u cilju održavanja evropskih utakmica i tako je stadion pod Bijelim Brijegom ispunio uslove za treću kategoriju zahvaljujući pozitivnim izvještajima delegata iz UEFA-e koji obilaze stadione.

Zbog povratka Plemića na obnovljeni stadion i evropske utakmice u Mostaru vlada euforija među igračima i navijačima, te se očekuje da će vrela sportska atmosfera nadvladati visoke temperature koje u Mostaru prelaze 40 stepeni.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Na stadionu pod Bijelim Brijegom sutra u 20 sati će HŠK Zrinjski dočekati armenskog prvaka Urartua na uzvratnom meču u prvom pretkolu Lige prvaka, nakon što je u prvom susretu u gostujući u Armeniji izborio pobjedu i stekao blagu prednost.

Podsjetimo da zbog rekonstrukcije terena na stadionu pod Bijelim Brijegom Zrinjski više od pola godine nije igrao u Mostaru te je cijeli dio proljetne sezone igrao na stadionu Bare u Čitluku.

Zrinjski se prošle sezone domogao duple krune osvojivši ligu i Kup Bosne i Hercegovine, a uoči sutrašnje utakmice poručuju kako će dati sve od sebe da izbore pobjedu, te da će zgrabiti i minimalnu priliku za grupnu fazu.