U novom ruhu
52

Pogledajte kako izgleda renovirani teren Koševa uoči početka duela Sarajeva i Tuzle

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Tuzla Cityja danas će od 18:00 sati igrati utakmicu 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a susret će se odigrati na rekonstruisanom travnjaku Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".
Naime, Bordo klub se nakon više od osam mjeseci vraća na svoj stadion te će svoje rivale ubuduće dočekivati na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu.

Reporteri portala Klix.ba su se uvjerili da je travnjak u odličnom stanju uoči današnje utakmice, a u priloženom videu te u našoj foto-galeriji možete se i sami uvjeriti u stanje terena.

Podsjetimo, Sarajevo je posljednju utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase odigralo još 6. augusta prošle godine protiv Posušja nakon čega je počela rekonstrukcija terena.

Od tog dana do danas kada je na rasporedu utakmica s Tuzlom City prošlo je tačno 260 dana.

Bordo tim je zbog toga bio primoran domaće mečeve igrati van glavnog grada BiH pa su tako bili domaćini na stadionu Mladosti Doboj Kakanj, na Bilinom polju i Trening centru NS BiH u Zenici, kao i na stadionu Rođeni u Mostaru.

Proces renoviranja terena našeg najvećeg stadiona se zbog nepredviđenih okolnosti neplanirano odužio pa se njegova rekonstrukcija tek nedavno privela kraju.

Inače, današnji susret između Sarajeva i Tuzla Cityja je od velike važnosti za obje ekipe. Bordo tim se bori za izlazak u Evropu, dok Tuzla strahuje od ispadanja u drugi rang bh. nogometa.