Brojni asovi
35

Pogledajte kako izgleda moćni All-Star tim saudijskog prvenstva, jači je od mnogih u Evropi

H. H.
Foto: Montaža  / Twitter
Foto: Montaža / Twitter
U Saudijskoj Arabiji nastavljaju sa dovođenjem svjetski poznatih nogometaša kako bi svoje takmičenje učinili jednim od najmoćnijih na svijetu, a sam pogled na trenutni All-Star tim lige je fascinantan.

Trener Steven Gerrard je jedan od posljednjih koji je prihvatio ponudu Saudijaca, a moćna All-Star jedanaestorica sastavljena je od zaista nekih sjajnih imena.

Transfer "ludilo" počelo je prije nekoliko mjeseci dolaskom Cristiana Ronalda, a posljednjih sedmica pridružili su mu se asovi poput Kantéa, Benzeme, Rubéna Nevesa, Brozovića, Firmina...

All-Star ekipa saudijske Pro lige izgledala bi ovako:

Édouard Mendy (Al-Ahli), Koulibaly (Al Hilal), Ahmed Hegazi (Al Ittihad), Ghislain Konan (Al Nassr), Rubén Neves (Al Hilal), Kanté (Al Ittihad), Brozović (Al Nassr), Jota (Al Ittihad), Firmino (Al-Ahli), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Benzema (Al Ittihad).

Trener: Steven Gerrard (Al-Ettifaq)

Nema sumnje da će se trend dolaska poznatih svjetskih zvijezda nastaviti do kraja augusta do kada traje prijelazni rok i da će tamošnje prvenstvo biti u rangu mnogih evropskih liga, barem kada su zvučna imena u pitanju.