Rekonstrukcija terena
342

Pogledajte kako iz zraka izgleda postavljanje trave na Tušnju, prve utakmice na proljeće

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Rekonstrukcija glavnog terena na stadionu Tušanj u Tuzli još uvijek traje, a trenutno se vrši postavljanje trave. Za Klix.ba je potvrđeno da bi se prve nogometne utakmice mogle odigrati u proljetnom dijelu Premijer lige BiH, a fotografije iz zraka pogledajte u galeriji.

Rekonstrukcija glavnog terena na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli je počela 7. jula ove godine, a rok za završetak radova bio je predviđen za kraj augusta. On je probijen, novi je postavljen za 10. novembar, međutim, izašlo se i iz tog vremenskog okvira, jer se intenzitet radova odvija shodno vremenskim uslovima.

"Dosad su postavljene cijevi za drenažu, instalacija za zagrijavanje terena te pijesak, nakon čega se pristupilo polaganju prirodne trave. Međutim, prethodnih dana došlo je do određenih zastoja zbog vremenskih uslova koji diktiraju radove. Nadamo se da će trava biti u potpunosti položena do kraja novembra", kazao je za Klix.ba Bakir Buljugija iz Gradskog stadiona Tušanj.

Nakon postavljanja trave pristupit će se šivenju umjetne trave. U procesu je predviđeno i da se 15 dana vrši zalijevanje i valjanje travnate podloge.

"Dosad sve što je urađeno, mogu reći da je dobro. Nakon što se trava postavi imat ćemo pravu sliku u kontekstu toga da li je teren potpuno ravan ili će se eventualno morati vršiti neke korekcije. Vjerujemo da će u februaru ili martu doći do potpunog prihvatanja korijena trave u podlozi te da će nogometni klubovi Sloboda i Tuzla City domaće utakmice moći igrati u drugom dijelu sezone nogometne Premijer lige BiH", dodao je Buljugija.

Paralelno s radovima na glavnom nogometnom terenu, ali u zasebnom projektu, odrađena je rekonstrukciju reflektora na Tušnju. Također, u toku je i uređenje parking prostora koji se nalazi ispred ulaza u stadion.