Spremni za povratak
3

Pogledajte kako će izgledati Anfield u povratničkom meču Liverpoola nakon 104 dana pauze

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Liverpool se večerašnjom utakmicom protiv Crystal Palacea nakon 104 dana pauze vraća na Anfield, a iako će se meč zbog pandemije koronavirusa igrati bez publike, ekipa Jurgena Kloppa se neće osjećati usamljeno.

Naime, Liverpoolovi navijači su se potrudili i ukrasili Anfield zastavama, parolama, šalovima, transparentima i drugim rekvizitima te je posebna pažnja posvećana "vatrenom" Kopu.

"Kad god dođem na svoje mjesto na stadionu prije početka meča, uvijek pogledam ka Kopu i uvijek je nevjerovatno jer imamo toliko zajedničkih iskustava i uspomena. Hvala svima koji su uložili toliko duše u ovo", poruka je Kloppa uz objavljeni video.

Inače, Liverpul je jako blizu prve titule nakon 30 godina čekanja, a u posljednjih osam kola nedostaje im pet bodova da i matematički postane prvak.

Moguće je teorijski da postane prvak već sutra ukoliko večeras pobijedi Palace, a City sutra ne savlada Chelsea u gostima.

Liverpool bi u tom slučaju imao najmanje 22 boda prednosti, sedam kola prije kraja, što bi i matematički bilo nedostižno za City.