Nije mu bilo ugodno
114

Pogledajte hit reakciju Colline za vrijeme katastrofalnog suđenja na meču između Belgije i Kanade

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Reakcija legendarnog sudije Pierluigija Colline na odluke afričkih sudija u meču 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru između Belgije i Kanade postala je hit na društvenim mrežama.
FIFA-in predsjednik sudijske komisije našao se u krupnom kadru u finišu prvog poluvremena spomenute utakmice, a po izrazu lica može se vidjeti da mu nije bilo nimalo ugodno zbog onoga što je gledao na terenu.

Naime, u 14. minuti utakmice pomoćni sudija iz Mozambika Arsénio Maringule svirao je nedozvoljenu poziciju za Kanadu, iako je loptu do igrača ove selekcije dodao Belgijanac Eden Hazard.

Da stvar bude gora, nakon toga je načinjen očigledan prekršaj i trebao se svirati novi penal za Kanađene, samo dvije minute nakon što su promašili prvi, no iz VAR sobe se nisu oglasili.
Također, u finišu prvog poluvremena viđena je još jedna diskutabilna situacija u kaznom prostoru Belgije, Kanađani su tražili penal, ali sudija Sikazwe iz Zambije, kao i sudije iz VAR sobe, nisu se oglasili.

Brojni evropski mediji pišu da će za spomenuti sudijski trojac ovaj meč između Belgije i Kanade biti i posljednji na Mundijalu u Kataru.

Podsjećamo, Belgija je slavila rezultatom 1:0, iako je Kanada tokom utakmice bila bolji protivnik i stvorila je znatno veći broj prilika i opasnih situacija.