Vidi li iko loptu?
88

Pogledajte bizarnu situaciju zbog koje Arsenal gubi: Da li je lopta izašla van terena?

D. P.
Nemoguće procijeniti situaciju (Foto: Screenshot)
Nemoguće procijeniti situaciju (Foto: Screenshot)
Nogometaši Arsenala i West Hama večeras igraju manji londonski derbi, a prvo poluvrijeme obilježila je konfuzna situacija koju je gotovo nemoguće riješiti.

Gosti su iznenadili sve na Emiratesu u 13. minuti kada su došli u vodstvo. No, pogotku čuvenih Čekićara prethodila je bizarna situacija u kojoj ni sudije nisu bile najjasnije treba li priznati gol.

Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Arsenala, loptu je "spasio" Jarrod Bowen i vratio je do Tomasa Součeka koji pogađa praznu mrežu Topnika. Sudije nisu vidjele ništa sporno pa se morao uključiti VAR.

Gledalo se da li je lopta bila van terena i da li je Bowen vratio na vrijeme. No, problem je bio taj što se od Bowenovog tijela nije vidjela tačna pozicija lopte.

Samo jednom kamerom su raspolagali u VAR sobi kada je ova situacija u pitanju. Lopta se uopće nije vidjela i gotovo je nemoguće zaključiti da li je izašla s terena, a sudije su ipak odlučile priznati gol iako se čini da su donijele pogrešnu odluku.

Gol pogledajte ovdje.

Situacija je razljutila desetine hiljada navijača Arsenala na tribinama, a nema dileme da će pokrenuti i brojne rasprave na društvenim mrežama. Svakako su engleske sudije na udaru iz utakmice u utakmicu, no vjerovatno im niko drugi nije kriv nego oni sami.