Bestidan
17

Pogba žestoko kritikovao igrače Manchester Uniteda i rekao im da nisu dovoljno dobri

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba žestoko je kritikovao pojedine saigrače nakon poraza od Evertona rezutatom 4:0 te je rekao da su neki pokazali kako nisu dovoljno dobri za klub s Old Trafforda.

Pogba je rekao kako on i njegovi saigrači nisu pokazali poštovanje ni prema sebi, ni prema navijačima, ni prema klubu, a onda je poslao oštru poruku za pojedine igrače koji su bili indisponirani protiv Evertona.

"Loše je izgubiti utakmicu, ali najgore je izgubiti na takav način. Zaista poštujem Everton, ali način na koji smo igrali je bio nedostatak poštovanja prema dresu Manchester Uniteda, jer nismo poštovali ni sebe, ni navijače, ni klub. Kada igrate za ovaj klub, onda ste to vjerovatno kroz karijeru zaslužili, ali morate poštovati grb na dresu. Ne želim biti oštar, ali pojedini igrači Manchester Uniteda su pokazali da nisu dovoljno dobri za ovaj dres", rekao je Pogba.

Još uvijek nije poznato na koje igrače je Pogba mislio, ali osim njega, protiv Evertona su posebno zakazali Romelu Lukaku, Nemanja Matić, Fred i svi igrači u odbrani.

Pogba je nakon toga rekao da je jedini način za iskupljenje da igrači pruže sve od sebe na terenu u sljedećoj utakmici, a to će biti gradski derbi protiv Manchester Cityja koji direktno može odlučiti prvaka Engleske.

"Ne znam kako da se iskupimo, ali sam siguran da je jedan od načina da uvijek damo svoj maksimum na terenu, pa makar na kraju izgubili. Navijači cijene borbu za ovaj grb i to je ono što im moramo dati svaku utakmicu. Izvinjavam se zbog očajne igre protiv Evertona koju više ne smijemo ponoviti", istakao je Pogba.

Derbi između Uniteda i Cityja igra se u srijedu od 21:00.