Pravi lider
2

Pogba održao inspirativan govor uoči meča s Argentinom: Želim ratnike na terenu, ubit ćemo ih

Piše: N. K.
Francuski reprezentativac Paul Pogba održao je inspirativan govor saigračima pred utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva s Argentinom te tako pokazao da može biti lider i van terena.

"Želim vidjeti ratnike na terenu. Neću da idem kući! Završit ćemo sretni! Želim ići večeras na zabavu. Želim da budemo mrtvi na terenu, svi zajedno! Želim muškarce, ratnike, vojnike. Danas ćemo ih 'ubiti'. Messi, ne Messi, nije me briga! Došli smo da osvojimo je**no Svjetsko prvenstvo", rekao je Pogba, a snimak je izdvojen iz dokumentarca koji je prikazao TF1.

Podsjetimo, u jednom od najuzbudljivijih mečeva na Svjetskom prvenstvu Francuska je pobijedila Argentinu rezultatom 4:3, a potom je s 2:0 pao Urugvaj, pred čiji je meč Pogba također blistao.

"To je to, nema više okretanja. Nastavit ćemo, idemo do kraja! Vidimo se 15. jula, svi zajedno! Danas je Matuidi zbog suspenzije na klupi, razočaran, iznerviran. Želi igrati više nego iko. Za momke poput njega borimo se danas. Neće biti na terenu, ali kao da je s nama. Svi moramo da budemo u najboljem izdanju", govorio je Pogba.

Francuska je potom dobila Belgiju 1:0 u polufinalu, a onda i Hrvatsku 4:2 i postala je prvak svijeta.