Naveo primjer Pirla
7

Pogba o kapitenskoj traci: To mi nikada nije bila želja, pravi lider se pokaže na terenu

Klix.ba
Paul Pogba (Foto: EPA-EFE)
Paul Pogba (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Manchester Uniteda i reprezentacije Francuske Paul Pogba otkrio je da mu kapitenska traka nikada nije bila glavni cilj i da pravi lider tima uvijek priča na terenu.

Pogba je nedavno izgubio status kapitena u svlačionici Manchester Uniteda nakon svađe s trenerom Joseom Mourinhom, a francuske medije zanimalo je da li Pogba ima ambiciju da bude kapiten Trikolora.

"Kapitenska traka nikada nije bila ono čemu težim. To što sam dio reprezentacije je za mene velika stvar, a da bi nešto rekao, ne treba ti kapitenska traka. Nije lider tima uvijek onaj ko ima traku na ruci", smatra Pogba.

Pogba je naveo primjer Andree Pirla koji nije pričao puno u svlačionici, ali je svoje liderstvo pokazivao na zelenom terenu.

"Lider je onaj koji može motivisati i pokrenuti stvari na terenu. Primjer, Andrea Pirlo je u svlačionici uvijek šutio i govorio je jako malo, ali je zato uvijek bio tu na terenu da povede tim. To je pravi vođa", kazao je Pogba.

Nakon toga, Pogba je rekao da je u posljednje vrijeme promijenio odnos prema novinarima i da mu je u tome pomogao selektor Francuske Didier Deschamps.

"Selektor mi je rekao da nikada ne kvarim odnose koje imam s novinarima i s navijačima. U suprotnom će vas uvijek čekati komentar da ne želite pričati jer ste uznemireni, čak i kada to niste. Razgovarali smo o tome i pomogao mi je. Sada sam otvoreniji i naučio sam da se izrazim na pravi način. Nikada nisam bio uznemiren ili bijesan kada se radi o odnosima s novinarima, samo je nekada bilo trenutaka u kojima nisam želio pričati. U nekim trenucima sam smatrao da je bespotrebno kazati bilo šta", istakao je Pogba.