U slaboj formi
5

Pogba: Nemam problem s Mourinhom, boravak na klupi me može ojačati

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba kazao je da "nema problema" između njega i trenera Josea Mourinha uprkos tome što Francuz u ovoj kalendarskoj godini nerijetko mečeve počinje na klupi.

U prvom dijelu sezone Pogba je igrao ključnu ulogu u timu Manchester Uniteda, ali tokom posljednjih sedmica njegovo mjesto u prvoj postavi često je zauzimao Scott McTominay, izdanak Unitedove omladinske škole. McTominay je, primjerice, počeo revanš meč osmine finala protiv Seville.

"Tačno je da nikada prije nisam boravio na klupi, ali to me može ojačati. Morate proći kroz takve periode kako biste ojačali. Nemam problema s Mourinhom. On je taj koji bira tim. Pitajte trenera ako želite saznati zašto igram manje. Ja poštujem njegove odluke", kazao je Pogba.

Zbog Pogbinog boravka na klupi, ali i izjave da bi "volio igrati zajedno s Neymarom", počele su priče o njegovom eventualnom odlasku s Old Trafforda.

"Prerano je pričati o mom odlasku iz Uniteda, situacija se može promijeniti. Rekao sam da mi je san igrati s Neymarom, Messijem ili Ronaldom, ali to ne znači da želim mijenjati klub", poručio je Pogba.

Francuski veznjak je u ovoj sezoni upisao 28 nastupa za United u svim takmičenjima pri čemu je postigao tri gola i upisao 10 asistencija.