Nogomet
0

Pogba: Mogao sam igrati za Barcelonu ili Real, ali želim osvajati trofeje s Unitedom

Klix.ba
Paul Pogba (Foto: EPA)
Paul Pogba (Foto: EPA)
Francuski reprezentativac i nogometaš Manchester Uniteda Paul Pogba otkrio je da je mogao igrati za Real Madrid i Barcelonu, ali da je ipak odlučio vratiti se u Manchester United.

Dvadesettrogodišnji Pogba se vratio u United u rekordnom transferu vrijednom 89 miliona funti nakon četiri godine nastupanja za Juventus s kojim je osvojio četiri titule prvaka Italije.

Nakon ne tako dobrog početka na Old Traffordu, Pogba je postao ključni igrač u ekipi menadžera Josea Mourinha. Međutim, otrkio je da su se stvari mogle razvijati i drugačije.

"Imao sam veliki izazov, mogao sam preći u Barcelonu i Real Madrid koji su bili zainteresovani za mene. Ipak, odlučio sam se vratiti u United s kojim želim osvajati trofeje. Znam da klub iza sebe ima nekoliko teških godina, situacija nije ista kao prije 10 godina. Želim da Manchester United ponovo bude velik, to je moj izazov ovdje", izjavio je Pogba.

To što je najskuplje plaćen nogometaš svijeta ne predstavlja mu ništa.

"Ne razmišljam više o cijeni, ovdje sam i mogu igrati nogomet. Danas nisam sretan zbog činjenice da sam najskuplji igrač svijeta, zaboravio sam na to. Nije me briga", završio je Pogba.