Massimo Moratti
0

"Podržavam Mourinha, volim Balotellija"

Totalsport
Od dana kada je Portugalac Jose Mourinho zasjeo na trenersku klupu milanskog Intera, vodi svoj lični rat protiv mlade nade kluba, Marija Balotellija.

Konstantno se Mourinho i Balotelli svađaju, a često se sve završavalo kaznom koju bi odredio Mourinho ili slanjem Balotellija na tribine i neigranjem.

Balotelli je tako ove sedmice trebao konkurirati za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja (prolaz Intera nakon pobjeda 2-1 i 1-0), ali se Mourinho dan prije početka utakmice odlučio za opciju bez Balotellija.

"Podržavam odluke Mourinha, jer je trener i jer jako dobro radi svoj posao. No, ne podržavam napise po kojima je Inter pretijesan za njih dvojicu. Balotellija nećemo pustiti da ode, jer je on velika nada kluba i bit će i dalje s nama", rekao je vlasnik Massimo Moratti koji se vrlo često postavlja između ove dvije "vatre" i pokušava smiriti situaciju.

"Ako gledamo papir, onda smo veliki favoriti, ali uvijek je teren taj gdje treba potvrditi takvu ulogu. CSKA ćemo tretirati ozbiljno kao i svakog drugoga", komentirao je žrijeb četvrtfinala Lige prvaka Interov vlasnik.