Nogomet
0

Podrška sportskih novinara zajedničkoj kandidaturi Hrvatske i Mađarske

FENA
Uoči konačne odluke o domaćinstvu Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine, Udruga sportskih novinara Mađarske i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) oglasili su se pismom u kojemu podržavaju zajedničku kandidaturu Hrvatske i Mađarske za domaćinstvo toga prvenstva.

"Udruga sportskih novinara Mađarske i Hrvatski zbor sportskih novinara izražavaju iskreno priznanje hrvatsko-mađarskoj kandidaturi za dobijanje Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine, vođenoj na iznimnoj profesionalnoj razini.

Suradnju i zajedništvo dvaju organizacijskih odbora radi dobijanja prvenstva ocjenjujemo uistinu efikasnim i svrsishodnim, kako u ideji, tako i u samoj izvedbi.

Organizatorima posebno zahvaljujemo zbog toga što je u kandidaturi stalno naglašavana potreba osiguranja najboljih mogućih uvjeta za rad novinara koji će pratiti EP 2012.

U slučaju da Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju Europskog prvenstva, mađarska i hrvatska udruga sportskih novinara spremne su zajedno s Organizacijskim odborom Eura 2012. podnijeti dio tereta organizacije tog velikog i zahtjevnog sportskog natjecanja", stoji u pismu koje su potpisali predsjednik Udruge sportskih novinara Mađarske László Pajor-Gyulai i predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.