Nogomet
152

Podrška izgradnji istočne tribine na Grbavici: Grupa navijača kupila 95. desetogodišnju ulaznicu

Piše: D. B.
FK Željezničar je počeo izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica, a 95. desetogodišnju ulaznicu je za 95. godišnjicu postojanja kluba kupila grupa navijača Plavih.

Bob, Asko, Sanjo, Kapar, Fanzi, Resa, Miran, Germa, Numa, Ipe, Emir, Dobrača, Marko, Sablja, Renki, Pecar, Bono, Faruk i Kusta kupili su ulaznicu koju će pokloniti nekom od vjernih navijača FK Željezničar koji nije u mogućnosti kupovati ulaznice.

Navijači ovim potezom žele motivisati i druge grupe da se organizuju i podrže projekt izgradnje istočne tribine.

Kada je riječ o akciji "Izgradimo istočnu tribinu", klub s Grbavice svim zainteresovanim nudi mogućnost kupovine desetogodišnjih ulaznica koje će važiti za sve utakmice u organizaciji FK Željezničar (Premijer liga, Kup BiH, evropske i prijateljske utakmice).

Cijena desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu iznosi 1.000 KM (uključujući i PDV), a svi prihodi ostvareni na ovaj način će se deponovati na poseban račun koji će biti korišten radi prikupljanja sredstava za finansiranje izgradnje istočne tribine (UniCreditBank 3389 0022 0803 0216). Željezničar će redovno, prema već ustanovljenoj praksi, informisati javnost o toku akcije i iznosu prikupljenih sredstava. Uplate se mogu vršiti i na rate.

Kada bude završena, istočna tribina će primati blizu 4.500 gledatelja.