Uoči utakmica baraža
0

Podrška dijaspore bh. nogometnoj reprezentaciji

FENA
Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine uputio je podršku selektoru Miroslavu Blaževiću i igračima nogometne reprezentacije BiH uoči utakmica baraža za nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. godine protiv selekcije Portugala, 14. novembra u Lisabonu i četiri dana kasnije u Zenici.

"U vrijeme kada se naša država nalazi u više nego teškoj ekonomskoj i političkoj situaciji Vi nam svojim rezultatima vraćate vjeru u našu domovinu. Vi ste uvjerili kompletno stanovništvo BiH, ma koliko mali i slabašni kao jedinka bili, da ujedinjeni i složni možemo postići rezultate vrijedne pažnje u evropskim i svjetskim okvirima", ističe se saopćenju Saveza dijaspore BiH.

U pismu Saveza se navodi da su bh. nogometaši učinili mnogo za bolji imidž naše domovine u svijetu, više nego bilo koji političar.

"Dragi naši, reprezentativci, Svjetski savez dijaspore BiH želi Vam uspjeh u baražu. Želimo vam sportsku sreću pred predstojeće mečeve s Portugalom s istinskom nadom da se vidimo u Južnoj Africi, na najvećoj sportskoj nogometnoj manifestaciji. Članovi Svjetskog saveza dijaspore će biti s Vama u obadvije utakmice baraža i bodriti Vas, kako s tribina tako i pored malih ekrana", stoji u saopćenju Saveza.