Nogomet
0

Podolski navijačima Kölna: Ne očekujte čuda

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadač Kölna i njemačke nogometne reprezentacije Lukas Podolski bit će spreman za subotnju utakmicu 2. kola Bundeslige protiv aktualnog prvaka Wolfsburga.

Ovaj je susret dobio status derbija, koji se od ove sezone igraju subotom u 18.30 sati. Podolski nije nastupio na startu prvenstva u Dortmundu, gdje je njegov Köln poražen u utakmici prvoga kola kod domaće Borussije 1-0. Zaustavila ga je ozljeda bedrenog mišića. No, za utakmicu protiv Wolfsburga bit će spreman, pa će Kölnov hrvatski trener Zvonimir Soldo imati jednu veliku brigu manje uoči tog susreta.

  • Wolfsburg je favorit, ali uz pun stadion i sjajnu atmosferu koja sigurno neće izostati, dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo - najavljuje Podolski.

Uz Podolskog, Soldo bi u susretu protiv Wolfsburga mogao na raspolaganju imati i slovenskog napadača Milivoja Novakoviča, koji je prošle sezone sa 16 golova bio najbolji klupski strijelac, ali je duže vrijeme bio izvan pogona zbog ozljede aduktora. No, zaigrao je u srijedu u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo između Slovenije i San Marina (5-0) u Mariboru. Odigrao je posljednjih 18 minuta dvoboja.

  • Dobra je vijest da je ''Nova'' opet zaigrao. Ukoliko bude spreman, može nam pomoći i u susretu protiv Wolfsburga - kaže Podolski.

Na kraju, poslao je i poruku navijačima svoje momčadi.

  • Vidim da ljudi zbog mnogih stvari očekuju čuda od nas, posebno zbog mog povratka. Ja sam često isticao da nas očekuje vrlo težak posao. Ovo je tek druga sezona naše momčadi u prvoj ligi nakon što smo prethodne dvije proveli u drugoj, a druga je uvijek teška. Zato nitko ne bi trebao govoriti o nekakvom plasmanu u Europa ligu i sličnim stvarima - zaključuje Podolski.