{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Podno Alpa na pripreme

S
19.6.2010. u 17:30
0
4
Podno Alpa na pripreme
0
Podno Alpa na pripreme
Austrija je postala obećana zemlja za nogometne pripreme, kako klubova tako i reprezentacija. Kondicija za nadolazeće napore "teše" se u hladovini austrijskih šuma, te odličnoj atmosferi planinske klime. Neki su ovu zemlju otkrili tek nakon Evropskog prvenstva 2008. godine, a kultura priprema u zemlji podno Alpa postoji jedno desetljeće.
Arsenal i madridski Real već godinama vide Austriju kao obećanu zemlju. "Topnici" u Bad Waltersdorf, lokalno termalno lječilište, odlaze već osam godina zaredom, dok se "kraljevski klub" šest godina u nizu prije početka sezone pripremao u Irdningu.

Zanimljivo je napomenuti da navijači tradicionalno pune i druge smještajne kapacitete u blizini, jer to vide kao idealnu priliku da upoznaju svoje ljubimce.


Više od pola klubova iz Bundeslige priprema se upravo u Austriji. Pored izvanrednih uslova, mnogi stručnjaci hvale gostoprimstvo domaćina, kao i objekte u kojima su boravili.

Kapfenberg
Kapfenberg

Svoje pripreme pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku u zemlji podno Alpa odradile su i reprezentacije Srbije, Engleske, Holandije i Njemačke.

Red Bull Arena Salzburg
Red Bull Arena Salzburg

Nekada se po snagu, kondiciju, mir i koncentracju odlazilo u Južnu Ameriku ili Aziju, a danas je Austrija postala najatraktivnija destinacija, prava "nogometna meka".

Waltersdorf
Waltersdorf

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: