Kvalifikacije za EP
85

Podmlađeni Zmajevi sletjeli u Luksemburg, večeras posljednji trening uoči utakmice

N. M.
(Foto: Nogometni savez BiH/Instagram)
(Foto: Nogometni savez BiH/Instagram)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine doputovali su u Luksemburg i smjestili se u hotel, gdje će boraviti uoči sutrašnjeg meča 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Zmajevi će večeras pod komandnom palicom selektora Save Miloševića odraditi i trening na stadionu Luksemburg u istoimenom glavnom gradu Luksemburga.

Zvanični trening zakazan je večeras za 19 sati, a pola sata prije će se selektor Milošević obratiti javnosti na konferenciji za medije.

Prema navodima čitatelja koji nam je poslao i snimak dolaska Zmajeva, naše nogometaše je ispred hotela dočekao samo jedan navijač.

Na aktuelnom okupljanju su Zmajevi u značajno podmlađenom sastavu jer u timu nema Edina Džeke, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića i Seada Kolašinca. Bit će stoga zanimljivo vidjeti kako će na zahtjeve selektora Miloševića odgovoriti mlađi nogometaši.

Podsjećamo, naš nacionalni tim ostao je bez teoretskih šansi za plasman na Euro u Njemačkoj kroz kvalifikacije te će meč s Luksemburgom, kao i onaj sa Slovačkom u nedjelju u Zenici, samo poslužiti kao priprema za baraž u martu.

Sutrašnji meč Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se od 20.45h, televizijski prijenos je na BHT1, a tekstualni ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.