Zadao više ubodnih rana
8

Podignuta optužnica protiv srbijanskog nogometaša zbog napada u Banjoj Luci: "Vi ste krivi za sve, je**m vam majku"

E. K.
Foto: FK Krupa
Foto: FK Krupa
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je podiglo optužnicu protiv nogometaša Dušana Čelara zbog pokušaja ubistva koji se dogodio u novembru 2022. godine.

U optužnici se navodi da je Čelar 18. novembra 2022. godine oko 23:00 sati u porodičnoj kući u ulici Mlađe Ćusića oštećenom Milošu Čudiću zadao više ubodnih rana.

Prema ranijim saznanjima iz istrage, Čelar, koji je ranije igrao za Krupu, je neposredno nakon kobnog događaja odlučio da se vrati u Srbiju te tamo igra za jedan tamošnji klub.

Do napada je došlo u dnevnom boravku kuće.

"Obratio se oštećenom riječima: 'Ja ne mogu više ovako, moraš da mi oprostiš', a kada ga je oštećeni pokušao umiriti, rekao mu je: 'Vi ste krivi za sve, je**** vam majku'. Nakon toga je ustao sa ugaone garniture, otišao u kuhinju odakle je uzeo kuhinjski nož, dužine oštrice 25 centimetara", stoji u optužnici.

U namjeri da ubije žrtvu, nožem je Čudiću zadao više ubodnih rana u predjelu lijeve nadlaktice i lijeve lopatice.

"Nakon što je oštećeni pobjegao u potkrovlje kuće, došao je za njim gdje mu je kuhinjskim nožem, dužine oštrice 20 centimetara, zadao ubodnu ranu u lijevu stranu vrata", precizirano je u optužnici.

Nakon što ga je Čudić uspio odgurnuti, pobjegao je iz kuće poslije čega je zatražio i pomoć od komšija koji su ga spasili.