Upropastili karijeru
11

Pod prijetnjom za izdavanje potjernice: Kokorin i Mamaev se predali ruskoj policiji

Klix.ba
Kokorin i Mamaev (Foto: AFP)
Kokorin i Mamaev (Foto: AFP)
Sada već bivši reprezentativci Rusije Aleksandar Kokorin i Pavel Mamaev napravili su nezapamćen skandal u Moskvi gdje su pretukli ruske političare Denisa Paka i Sergeja Gaisina, a nakon što im je prijetila federalna potjernica odlučili su se predati policiji.

Ovaj dvojac je u nedjelju u jednom lokalu u Moskvi brutalno pretukao Paka, visokog dužnosnika u ruskom ministarstvu industrije i trgovine, kao i Gaisina koji radi kao čelnik Državnog istraživačkog centra Rusije.

Kokorin i Mamaev su prije toga napali i jednog slučajnog prolaznika na parkingu, a na videosnimku koji se pojavio na internetu jasno se vidi da on nijednog trenutka nije želio sukob i da su ova dva nogometaša bez ikakvog razloga maltretirala, a kasnije i pretukla nevinog prolaznika.

Zbog napada na državne službenike, ovom dvojcu je prijetilo izdavanje federalne potjernice ukoliko se ne predaju policiji, što su oni odmah uradili.

"Kokorin se pojavio pred centralnim istražnim direktoratom Ministarstva unutrašnjih poslova, a s obojicom optuženih sada rade istražitelji", rekla je Irina Volk, PR Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Zenit je izdao saopćenje u kojem su kazali da Kokorin neće snositi nikakve kazne bez zvaničnih dokaza, ali su kasnije istakli da će ovaj nogometaš ipak biti interno kažnjen. S druge strane, u Krasnodaru razmišljaju o raskidanju ugovora s Mamaevom. Ukoliko se krivnja dokaže, a u to uopće ne treba sumnjati, ovi igrači mogli bi dobiti doživotne zabrane igranja u Premijer ligi Rusije.