U Mostaru
431

Počinje prvi međunarodni memorijalni turnir u futsalu "Armanov zagrljaj"

Piše: E. B.
Arman Hadžiomerović
Arman Hadžiomerović
U sportskoj dvorani Sjeverni logor u Mostaru 12. i 13. maja održat će se prvi međunarodni memorijalni turnir u futsalu "Armanov zagrljaj" u organizaciji Mostarske asocijacije sporta (MAS) i fondacije "Armanov zagrljaj" za uzrasnu kategoriju dječaci 2008. godište.

Turnir se održava u znak sjećanja na člana Mostarske asocijacije sporta Armana Hadžiomerovića, ali i ostale osobe koje su stradale u tragičnoj avionskoj nesreći u Mostaru koja se dogodila 13. maja 2017. godine.

U jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Mostaru nastupit će šest ekipa iz Mostara, Bosne i Hercegovine, regije i Evrope i to: domaćin turnira MAS, Velež Mostar, Široki Brijeg, Željezničar Sarajevo, Hajduk Split i Aosta Calcio 511 (Italija).

Jedan od pokrovitelja turnira je i Sportski savez Grada Mostara.

Otvaranje međunarodnog turnira će se održati u subotu 12. maja u 17 sati, nakon čega su planirane utakmice grupne faze takmičenja.

U nedjelju 13. maja učesnici svih ekipa posjetit će mezar rahmetli Armana, te će se za goste upriličiti posjeta i obilazak Starog mosta u Mostaru, nakon čega će sa početkom u 18 sati početi završna faza takmičenja, odnosno utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

Ovom prilikom iz MAS-a pozivaju sve ljubitelje sporta, a naročito djecu, da u što većem broju dođu na međunarodni turnir, te time uveličaju ovaj sportski događaj koji će biti upriličen i drugim zanimljivim sadržajima.

Za sve posjetioce turnira ulaz je besplatan.