Prvo kolo
8

Počinje Prva liga FBiH: Olimpik i Velež s teških gostovanja kreću u pohod na Premijer ligu

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Prva liga Federacije BiH nakon dvomjesečne pauze nastavlja se ovog vikenad, a Olimpik i Velež kao dva najveća favorita za povratak u društvo najboljih prve utakmice igraju u gostima protiv Viteza, odnosno Čapljine.

Gotovo svi klubovi napravili su velike igračke promjene u svojim sastavima, Prvoj ligi Federacije BiH iz društva najboljih pridružio se Vitez, dok je iz Druge lige promociju osigurala ekipa Goražda.

Prvo kolo odmah će donijeti nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, a posebno se to odnosi na Olimpik i Velež koji su definitivno najveći favoriti za prvu poziciju. Vukovi će u prvom kolu igrati protiv Viteza na gostujućem terenu, dok će u hercegovačkom okršaju Velež gostovati u Čapljini kod istoimenog domaćina.

Igman će na domaćem terenu igrati protiv Goražda, a zanimljiv meč odigrat će i igrači Jedinstva koji na svom terenu igraju protiv visočke Bosne. Slaven će u Živinicama dočekati Novi Travnik, Orašje Zvijezdu, dok će posljednji meč biti duel između Rudara i Metalleghea u Kaknju.

Svi parovi 1. kola:

Vitez - Olimpik Čapljina - Velež Igman - Goražde Jedinstvo - Bosna

Slaven - Novi Travnik Rudar - Metalleghe BSI Orašje - Zvijezda