Nogomet
8

Počinje operacija "Mundijal 2014": Koga Safet Sušić vodi u Brazil

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, danas će objaviti spisak putnika za Brazil.

Na proširenom spisku najboljih bh. nogometaša naći će se 30 imena od kojih će 23 učestvovati na Mundijalu.

Sedam igrača bit će u "rezervi" i čekat će svoju priliku ukoliko neki od igrača sa preliminarnog spiska ne budu u mogućnosti putovati u Brazil

Reprezentativci će se okupiti 15. ovog mjeseca kad zvanično počinje "operacija Svjetsko prvenstvo".

Među igračima koji će sigurno putovati na svjetsku smotru najboljih reprezentacija su golmani Asmir Begović, Asmir Avdukić i Jasmin Fejzić, odbrambeni igrači Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, veznjaci Miralem Pjanić, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Avdija Vršajević i napadači Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.

Preostalih deset pozicija na proširenom spisku najvjerovatnije će popuniti neki od sljedećih igrača: Senijad Ibričić, Anel Hadžić, Sven Tino Sušić, Zoran Kvržić, Miroslav Stevanović, Adnan Zahirović i Boris Pandža, Muhamed Bešić, Ermin Zec, Sanel Jahić, Semir Štilić i Zlatan Muslimović.

Zmajevi će u BiH boraviti 12 dana nakon čega putuju u Sjedinjene Američke Države gdje igraju dvije prijateljske utakmice protiv Obale Slonovače (31. maja u St. Louisu) i Meksika (3. juna u Chicagu) u okviru turnira "Put u Brazil"..

Prije putovanja, bh. reprezentacija će 22. maja odigrati revijalnu utakmicu protiv mlade bh. selekcije.