Nogomet
171

Počinje memorijalni turnir "Josip Katalinski - Škija"

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prvi memorijalni turnir "Josip Katalinski - Škija" počinje sutra u Sarajevu, u organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na turniru će učestvovati U-17 reprezentacije Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Na današnjoj pres-konferenciji u Vogošći direktor Tehničkog odjela NSBiH Denijal Pirić rekao je da je Katalinski bio istinski i jedinstven nogometaš i veliki čovjek u svemu što je radio.

"Ovo je festival mladosti kojim ćemo se sjetiti velikog čovjeka i sportiste. Finale turnira bit će odigrano na stadionu 'Grbavica' gdje je Škija doživio vrhunac karijere", naglasio je Pirić.

Direktor mladih selekcija Crne Gore Žarko Vukčević svojevremeno je igrao protiv Katalinskog u ligi bivše Jugoslavije.

"Bili smo rivali na terenu. Nema riječi koje mogu opisati njegovu sportsku veličinu", kazao je Vukčević.

Selektor hrvatske U-17 reprezentacije Ivan Gudelj, koji je bio prijatelj s Katalinskim, najavio je kvalitetan turnir na kojem će mladi igrači iz regiona pokazati sav svoj talent.

"Lijepo je biti ovdje jer u Sarajevu imam mnogo prijatelja, a jedan od njih je bio je legendarni Katalinski. Drago nam je što ćemo dati doprinos sjećanju na velikog igrača i čovjeka, te pokazati svu raskoš talenta naših mladih igrača", istaknuo je Gudelj.

Sutra će se na Koševu u 18 sati sastati Bosna i Hercegovina i Crna Gora, dok će u isto vrijeme na "Grbavici" snage odmjeriti Hrvatska i Srbija. Dan kasnije na stadionu "Grbavica" bit će odigran susret za treće mjesto u 16, a finale u 18 sati.