|

Počinje izgradnja trening kampa FK Sarajevo

Počinje izgradnja trening kampa FK Sarajevo
56
Klix.ba
23.12.2014. u 13:43
37
komentara
56

dijeljenja
Počinje izgradnja trening kampa FK Sarajevo Selimović, Sadžak i Kusturica na potpisivanju ugovora
U svečanom salonu "Svetozar Vujović" u prostorijama Bordo kluba potpisan je ugovor o projektovanju i izvođenju građevinsko-zanatskih radova između FK Sarajevo kao investitora i kompanije HERCING d.o.o. Sarajevo kao izvođača radova na trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.
Ugovore su potpisali generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović i direktor HERCING d.o.o. Sarajevo Emir Sadžak.

"Ovo je vrlo značajan, rekao bih historijski dan za FK Sarajevo. Konačno će naš Klub, po prvi put u svojoj historiji, imati svoj dom, svoje terene i svoje prostorije", kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Edis Kusturica.

Svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije krio ni Emir Sadžak, direktor HERCING d.o.o. Sarajevo.

"Ovo je značajna investicija u Općini Ilidža i vjerujemo da će realizacijom ovog projekta biti otvoreno i nekoliko novih radnih mjesta, te biti stvoreni uslovi za kvalitetan trenažni proces i rad svih selekcija FK Sarajevo. Raduje nas što smo dio tima koji će raditi na njegovoj realizaciji", kazao je Sadžak.

Planirano je da radovi počnu sredinom januara, a da pripremni radovi budu gotovi do kraja aprila 2015. godine. Tri terena, od čega dva sa prirodnom travom i jedan sa vještačkom travom, sa pratećim sadržajima, planirano je da budu spremni i u funkciji do kraja ljeta 2015. godine.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...