{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje borba za bolje Sarajevo

S
19.11.2009. u 22:58
0
11
Počinje borba za bolje Sarajevo
0
Počinje borba za bolje Sarajevo
U Sarajevu je u utorak održana svečana skupština "Udruženja Bordo Prijatelji 1946" na kojoj su predstavljeni ciljevi i planovi rada Udruženja. Svečanoj skupštini prisustvovao je veliki broj uglednih osoba iz javnog i kulturnog života grada Sarajeva, bivših asova sa Koševa i zaljubljenika u bordo boju.
Ideja za osnivanjem Udruženja došla je od grupe entuzijasta i zaljubljenika u FK Sarajevo koji su odlučili da postojećem stanju u klubu ponude alternativu.

Osnovni cilj "Udruženja Bordo Prijatelji 1946" bit će pomaganje FK Sarajevo kroz pružanje raznih vrsta intelektualnih usluga svojih članova na volonterskoj osnovi i stvaranje pretpostavki za daljni razvoj kluba u budućnosti.

Cilj zaljubljenika u FK Sarajevo okupljenih u "Udruženje Bordo prijatelji 1946" bit će sprječavanje daljeg marginaliziranja voljenog kluba nuđenjem plana razvoja koji će biti alternativa postojećem stanju u klubu.

Najveća opasnost koja prijeti FK Sarajevo je ne dobijanje UEFA-ine licence za nastupe u evropskim takmičenjima u 2012. godini što bi onemogućilo organizovanje evropskih utakmica. Takav razvoj situacije bi FK Sarajevo mogao odvesti u propast. Stoga je odmah potrebno početi sa reorganizacijom struktura u klubu kako bi on mogao odgovoriti svim zahtjevima koji će biti pred njega postavljeni, stoji u saopštenju "Udruženja Bordo prijatelji 1946".

Osnivači Udruženja pozvali su sve sve obrazovane i sposobne simpatizere FK Sarajeva da pruže podršku i pomognu "Udruženju Bordo prijatelji 1946" da svoj jedini klub vrate na puteve stare slave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: