UG Bordo prijatelji 1946
0

Počinje borba za bolje Sarajevo

Sarajevo-x.com
U Sarajevu je u utorak održana svečana skupština "Udruženja Bordo Prijatelji 1946" na kojoj su predstavljeni ciljevi i planovi rada Udruženja. Svečanoj skupštini prisustvovao je veliki broj uglednih osoba iz javnog i kulturnog života grada Sarajeva, bivših asova sa Koševa i zaljubljenika u bordo boju.

Ideja za osnivanjem Udruženja došla je od grupe entuzijasta i zaljubljenika u FK Sarajevo koji su odlučili da postojećem stanju u klubu ponude alternativu.

Osnovni cilj "Udruženja Bordo Prijatelji 1946" bit će pomaganje FK Sarajevo kroz pružanje raznih vrsta intelektualnih usluga svojih članova na volonterskoj osnovi i stvaranje pretpostavki za daljni razvoj kluba u budućnosti.

Cilj zaljubljenika u FK Sarajevo okupljenih u "Udruženje Bordo prijatelji 1946" bit će sprječavanje daljeg marginaliziranja voljenog kluba nuđenjem plana razvoja koji će biti alternativa postojećem stanju u klubu.

Najveća opasnost koja prijeti FK Sarajevo je ne dobijanje UEFA-ine licence za nastupe u evropskim takmičenjima u 2012. godini što bi onemogućilo organizovanje evropskih utakmica. Takav razvoj situacije bi FK Sarajevo mogao odvesti u propast. Stoga je odmah potrebno početi sa reorganizacijom struktura u klubu kako bi on mogao odgovoriti svim zahtjevima koji će biti pred njega postavljeni, stoji u saopštenju "Udruženja Bordo prijatelji 1946".

Osnivači Udruženja pozvali su sve sve obrazovane i sposobne simpatizere FK Sarajeva da pruže podršku i pomognu "Udruženju Bordo prijatelji 1946" da svoj jedini klub vrate na puteve stare slave.