Pokušava podići atmosferu
27

Pochettinov prvi radni dan u Chelseaju će se pamtiti: Pozvao sve zaposlenike i organizovao roštilj

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Argentinski nogometni stručnjak i novi menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino na prvom radnom danu u novom klubu organizovao je roštilj za sve zaposlene s ciljem da se kroz neobavezno druženje svi upoznaju što je moguće bolje.

Pochettino je u prvom intervjuu rekao da je Chelsea jedan od najuspješniji engleskih klubova u posljednjih 15-ak godina te je obećao da će dati sve od sebe da klub vrati na stare slave.

Nakon sezone koja je bila za zaborav, u kojoj je Chelsea ostao bez učešća u Evropi i u kojoj je generalno ostvario najlošiji rezultat u posljednjih 20 godina, Pochettino će pokušati da vrati klub u vrh tabele i da se 12. mjesto što je moguće prije zaboravi.
Da odmah na početku pokuša podići atmosferu i zbližiti sve zaposlene u klubu, Pochettino je organizovao roštilj, gdje se ujedno i predstavio svima u klubu i tako najavio svoj mandat na menadžerskoj poziciji.

On na klupu dolazi umjesto Franka Lamparda, koji je prošlu sezonu završio kao privremeni menadžer. U toku prošle sezone, Chelsea je s klupe predvodio bivši trener Brightona Graham Potter, no on se nije proslavio na klupi Plavaca.