Trener Tottenhama
1

Pochettino uporedio Kanea s Tottijem, Son je popularniji od Beckhama

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino pohvalio je dvojac iz napada Pijetlova Harryja Kanea i Sona Heung-mina koji u ovoj sezoni imaju jako bitnu ulogu u londonskom klubu.

On je kazao da je najvažnija sposobnost koju posjeduje Harry Kane njegova želja za napredovanjem i veza sa Tottenhamom.

"Najvažnija sposobnost Harryja Kanea je njegova želja za napredovanjem. Čak su i njegove veze s Tottenhamom važne. On me podsjeća na Tottija u Romi", rekao je Pochettino.

Menadžer Totttenhama nakon toga je pohvalio još jednog igrača Pijetlova, a riječ je o Sonu za kojeg je rekao da može biti popularniji od Davida Beckhama.

"Da, mi također mislimo da je popularniji od Beckhama, ali to ne možemo dokazati. Beckham je ikona na svjetskom nivou i isto to može biti sa Sonom. On je skroman i normalan momak i zato nam je toliko važan. Istina je da su novinski napisi uvijek o Kaneu i drugim, ali je potrebno prepoznati Sona jer je sjajan igrač, odličan profesionalac, igra dobro i postiže golove", završio je trener Tottenhama Pochettino.

Tottenham se trenutno nalazi na šestoj poziciji sa 37 bodova, a u sljedeće dvije utakmice očekuju ih susreti protiv Swanseaja i West Hama.