Izjave trenera
10

Pochettino: Tottenham je još uvijek živ; Ten Hag: Ovo je veliko dostignuće

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Tottenhama Maurizio Pochettino rekao je da njegov tim još uvijek ima šanse za prolazak u finale Lige prvaka, dok je njegov kolega s s klupe Ajaxa Erik ten Hag pohvalio borbenost svoje ekipe ali je i kritikovao igru u drugom poluvremenu.

Ajax je u prvom meču polufinala Lige prvaka slavio u Londonu minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Van de Beek u 15. minuti.

Pochettino je rekao da njegov tim još uvijek ima šanse i da je možda napravio grešku s izborom prvog sastava.

"Možda sam ja pogriješio sa izborom prvog sastava, mogu to prihvatiti, ali nisam sretan zbog načina na koji je moj tim igrao i smatram da se ovako ne može se igrati. Način na koji smo primili pogodak je nedopustiv, ali srećom, preživjeli smo drugo poluvrijeme i imamo šanse u revanšu. U prvom poluvremenu Ajax je pokazao više energije, zbog čega nam je bilo teško, a nama je nedostajalo te energije", kazao je Pochettino.

Trener Ajaxa Erik ten Hag rekao je da su njegovi igrači "zaboravili" igrati nogomet nakon što su postigli prvi pogodak, ali je rekao da je pobjeda u Londonu veliko dostignuće.

"Borili smo se kao lavovi i ovo je veliko dostignuće za naš tim. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, zasluženo smo postići vodeći pogodak i sada smo u dobroj smo poziciji. Ipak, moramo mnogo bolje odigrati naredne sedmice jer smo nakon dominacije i postignutog pogotka jednostavno zaboravili igrati nogomet. Tottenham će sigurno izvući pouke iz ovog meča, ali i mi ćemo, a ja sam jako zadovoljan kako moj tim raste iz utakmice u utakmicu", istakao je Ten Hag.

Revanš se igra za sedam dana u Amsterdamu, a u drugom polufinalu sastaju se Barcelona i Liverpool.