Sunarodnjaci
19

Pochettino: Messi je poseban, ali Maradona je heroj i najbolji je svih vremena

Klix.ba
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Mauricio Pochettino (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino otvoreno je kazao da je Diego Armando Maradona, prema njegovom mišljenju, najbolji nogometaš svih vremena te da ga smatra boljim od sunarodnjaka Lionela Messija.

Izbor najboljeg nogometaša svih vremena definitivno je stvar ukusa pa se samim tim svakodnevno mogu čuti razna mišljenja i objašnjenja.

Taj epitet u Argentini dobija jednu potpuno novu dimenziju s obzirom na to da se tamošnji narod još teško odlučuje između velikana Maradone i Messija.

Trener Tottenhama Pochettino smatra da je Maradona najbolji nogometaš u historiji, a za njega je još dodao da je heroj jedne nacije.

"Svaka čast Messiju, on je zaista poseban. Ono što radi na terenu je nevjerovatno, ali ipak, ako bih morao birati jednog igrača, to bi za mene bio Maradona. On je čudo, još uvijek pamtim šta je sve uradio za Argentinu. Možda su to i emocije, ali za mene je on najbolji nogometaš u historiji i heroj jedne nacije", istakao je trener Tottenhama.

Maradona je za reprezentaciju Argentine odigrao 91 susret u kojem je postigao 34 pogotka, dok je Messi dres Gaučosa obukao 123 puta i postigao je 61 pogodak.