|

Počeo seminar za trenere ženskog nogometa

Počeo seminar za trenere ženskog nogometa
0
Klix.ba
16.12.2014. u 10:01
1
komentara
0

dijeljenja
Počeo seminar za trenere ženskog nogometa
Danas je u Trening centru NS BiH u Zenici počeo seminar za trenere ženskog nogometa koji su otvorili generalni sekretar Saveza Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i FIFA instruktor Anna Signeul.
Generalni sekretar Baković je na otvaranju poželio dobrodošlicu svima i nastavio:

"NS BiH je u proteklom periodu učinio mnogo za ženski fudbal. Pored formiranja jedinstvene lige, klubove smo podržali i finansijski, kao i kroz dodjelu sportske opreme. Posebna pažnja poklonjena je edukaciji kadrova koji rade u ženskom fudbalu. Naš cilj je da povećamo broj kvalitetnih i stručnih kadrova. Uvjereni smo da će seminar biti koristan i sadržajan i da ćete znanje koje ovdje steknete primjeniti i u svojim klubovima".

Trenerima se obratio i Denijal Pirić:

"Ovo je četvrti put da se okupljamo u cilju razvoja ženskog fudbala. Želimo da pomognemo trenerima da što kvalitetnije rade i pripremaju svoj trenažni proces. FIFA instruktor i selektorka reprezentacije Škotske, Anna Signuel će vam u narednih nekoliko dana prezentovati 16 tema i imaćete kompletnu sliku o tome kako da pripremite utakmicu".

Instruktorka Anna Signeul se ispred FIFA zahvalila NS BiH na organizaciji ovog seminara i istakla: "Ženski fudbal se razvija u cijelom svijetu i mi želimo da se taj trend nastavi. Sretna sam što sam ovdje. Nadam se da ćemo imati kvalitetan seminar i da ćemo mnogo naučiti jedni od drugih".

Seminar se završava u petak, 19. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...