Nogomet
107

Počelo postavljanje video nadzora na stadionu Grbavica

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbalski klub Željezničar nastavlja s infrastrukturnim projektima koji će modernizovat stadion, a danas je počelo izvođenje radova na postavci video nadzora i alarma na stadionu Grbavica.

U posljednjih godinu dana FK Željezničar je implementirao nekoliko važnih infrakturutnih projekata. U proljeće ove godine, nakon niza rekonstrukcija zapadne i južne tribine, stadion Grbavica je dobio dozvolu za odigravanje evropskih utakmica, tačnije uvršten je u kategoriju 2 shodno pravilniku UEFA-e o kategorizaciji stadiona.

Jedan od uslova za uvrštavanje stadiona u kategoriju 3 je postavljanje video nadzora. Prva faza postavljanja video nadzora i alarma počela je danas, a ona podrazumijeva postavku nadzora na lokacije: u i ispred prostorija administracije, Plavi salon, svlačionica, glavni ulaz na stadion, parking, ulaze na zapadnu tribinu i novinarsku ložu.Video nadzorom će biti obuhvaćena kompletna zapadna tribina s VIP ložom. Radove izvodi kompanija Gama AA koja će vršiti nadzor 24 sata, saopćeno je iz kluba.

Također, u proteklom periodu su završeni radovi na postavci alarma i video nadzora u i ispred prostorija Omladinske škole FK Željezničar.